ALEAHchapin

Målning och copyright: Aleah Chapin Målning och copyright: Aleah Chapin

Har under flera år arbetat med ett fotoprojekt om kroppar. Tanken var från början att fotografera alla möjliga kroppar med skavanker och valkar och visa dem som gigantiska printar på gallerier. Tyvärr har jag fastnat och kommer inte riktigt vidare med projektet. Att fotografera nakna kroppar på ett nytt och intressant sätt är bland det svåraste som finns. Det har gjorts otaliga gånger förut, samtidigt som nakenhet är kopplat med så många värden som tolkas in när man ser bilderna; genus, sexualitet, makt och så vidare. Här om dagen ramlade jag över en hemsida med fantastiska målningar på nakna kvinnor. De är mycket fotografiska i sitt uttryck och visar äldre nakna kvinnor med valkiga och gamla kroppar. Kvinnorna utstrålar frihet och en känsla av att fullt acceptera sina kroppar. De är målade helt utan sexuella undertoner. Tyvärr är ju den kvinnliga kroppen oftast gestaltad utifrån en manlig blick, ett objekt att värdera utifrån dess skönhet och förmåga att behaga. Jag vet inte hur jag ska gå vidare med mitt projekt om kroppar, kanske blir det i slutändan någonting annat. Oavsett vad blev jag oerhört inspirerad av denna begåvade målare vid namn Aleah Chapin.

Se hennes bilder här: http://www.aleahchapin.com
 

Kommentera gärna: