bangladesh

Sommaren närmar sig sitt slut med stormsteg, men det har inte varit mycket till sol. Det bekommer mig inte så mycket, då jag jobbar på SVT som bildredaktör under juli och ändå inte skulle hinna njuta av solen. Som liten var sommaren - åtminstone för mig - en frizon från skolans inrutade vardag och fantasilösa korridorer. Idag får jag inte långre ångest över att sommaren går mot sitt slut. I stället känner jag förväntan inför höstens nytag och planering av nya resor och projekt. I augusti ska jag ha ett möte med Diakonia om en eventuell utställning med mina bilder och Esthers filmer från Bangladesh. Bilden föreställer en av familjerna vi träffade och som drabbats hårt av cyklonen Aila och klimatförändringarna. Diakonia driver en stor kampanj för klimaträttvisa och förhoppningsvis blir det även en utställning om klimatföränringarnas stora inverkan på den fattiga befolkningen i Bangladesh. Det är de rika länderna som historiskt sett står för de största utsläppen av koldioxid och växthusgaser. Men det är i de fattiga länderna som konsekvenserna är som störst. Jag hoppas att världens ledare tar sitt ansvar och kommer fram till ett rättvist klimatavtal. Kanske kan en utställning om klimatsituationen i Bangladesh bidra till påverkansarbetet som Diakonia driver. Här kan du skriva under en namninsamling för att driva på politikerna att agera för klimaträttvisa i världen. http://actclimate.org/sv/

 

Kommentera gärna: