SOMMARLJUS

Älskar ljuset som är så här års när solen börjar gå ner och det hårda dagsljuset dämpats. Ännu vackrare är det tidiga gryningsljuset under sommarmånaderna. Tyvärr orkar jag sällan gå upp i tid för att föreviga det. Minns dock en tidig morgon på landet för ett par år sedan. Jag ville fotografera pappa på ängen precis när solen började gå upp ovanför horisonten. Jag tror klockan var fyra på morgonen. Jag sov i lillstugan och pappa knackade på för att väcka mig. Sedan gick vi ut på landsvägen och vandrade ut på ängen. Gräset var blött av dagg och luften sval. Kallast var det för pappa som tvingades ta av sig tröjan för att jag skulle få de bilder jag ville ha. Sedan plåtade jag rulle efter rulle med min tejpade mellanformatare. För varje bild klongade det till som om kameran höll på att gå sönder. I övrigt var tystnaden påfallande. När solen stigit upp över granarna vandrade vi hem igen.
Tags: fotominnen

Kommentera gärna: