TRANSIBIRISKA JÄRNVÄGEN

I hela mitt liv har jag drömt om att åka Transibiriska järnvägen. Nu har jag gjort det. Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar innan resan, men det var en annorlunda upplevelse. Tågen var enkla, hytterna små. Ibland delade vi hytt med andra, ibland hade vi vår egen tvåbäddshytt. Vi träffade människor från världens alla hörn, alla med olika drömmar men med en sak gemensamt. Vi älskade alla att resa. Tåget från Moskva till Irkutsk i östra Sibirien tog fyra dygn. Där stannade vi till ett par dagar vid Bajkalsjön innan vi for vidare till Mongoliet. I Mongoliet bodde vi i naturreservatet Gun Galuut och red häst ute på stäppen innan vi satte oss på tåget vidare mot Peking. Sista rutten träffade vi den här fantastiska kvinnan på bilden, Gabi Tovagyl. Hon arbetade i restaurangvagnen på tåget och kokade soppa på en liten platta mellan vagnarna. Hon slet som ett djur men var glad över att ha ett arbete. Jag mejlade ett par bilder till henne och jag tror hon blev glad över att någon uppmärksammat hur hon slet. En varm och fin kvinna som jag hoppas återse någon dag

Kommentera gärna: