Visumstress

Från vår senaste reportageresa till Rio de Janeiro. Några pojkar väntar på att se en fotbollsmatch som avbryts på grund av ett bråk. Från vår senaste reportageresa till Rio de Janeiro. Några pojkar väntar på att se en fotbollsmatch som avbryts på grund av ett bråk.

Ofta tänker jag att jag har världens bästa yrke. Det finns oändliga möjligheter att resa och möta människor från världens alla hörn om man är beredd att arbeta för det. Om ett par veckor åker jag och Maria på vår nästa reportageresa till Sydafrika och Madagaskar. I nuläget har vi fem reportage sålda och förhoppningsvis blir det fler. Jag har även blivit tillfrågad om jag vill åka till Bangladesh en vecka med Diakonia och dokumentera deras klimatprojekt där. Just nu sitter vi som på nålar i väntan på ett papper som ska komplettera vår visumansökan. Vi åker om två veckor och tiden för att utfärda visumet är knapp. Dessutom måste jag ansöka om visum till Madagaskar. Vad jag inte tänkte på är att Bangladesh måste ha mitt pass i två veckor vilket ju gör det svårt att söka visum till Madagaskar samtidigt. För att lösa detta ansöker jag nu om ytterligare ett pass att lämna till Madagaskars ambassad. Jag vet i ärlighetens namn inte hur jag ska hinna få visum till både Bangladesh och Madagaskar, men på något sätt måste det gå. Adrenalinpåslaget är på topp...

Kommentera gärna: