EN MÖRK DAG

En särdelses grå och mörk dag på flera plan. Regnet smattrar mot rutan och himlen är blygrå. I morse skallrade rutorna så kraftigt att jag trodde de skulle gå sönder av vinden.


Året går mot sitt slut och politiskt sett ser det ut att bli en mycket mörk start på det nya året. Få har väl betvivlat att Sverigedemokraterna är ett rakt igenom rasistiskt parti. Att de nu lyckats ställa till ett sådant kaos att Sverige tvingas till nyval är föga förvånande. Alliansen gör inte mycket för att öppna upp för ett samarbete och idag smällde även de en bomb. Moderaterna vill kraftigt sänka stödet till landets kulturtidskrifter i nästa års kulturbudget. Jag bara undrar hur de tänker. Finns det några tidningar som går på knäna lika mycket som just kulturtidskrifterna, och finns det några tidningar som är viktigare i tider av starkt främlingsfientliga krafter?

Det är ofta kulturtidskrifterna som står för de djupare analyserna av samhället. De är 
kulturtidskrifterna som vågar kritisera och gå på djupet med problemen i samhället, och nu vill moderaterna dra ner på stödet till dem.Jag vill inte leva i ett intolerant samhälle med främlingsfientliga politiker. Jag vill inte leva i ett land som riskerar att styras av en allians som inte förstår hur viktig kulturen är, inte minst i tider som dessa. 
Ingen politik kan dock stoppa jounrnalistiken och granskandet av orättvisor. Ju fler de främlingsfientliga krafterna blir och ju mer kulturfientlig politiken blir desto mer kommer iallafall jag göra vad jag kan för att uppmärksamma det, med hjälp av min kamera. 

Tags: nyheter

Kommentera gärna: