Paul Hansen

Igår föreläste pressfotografen Paul Hansen på journalistkursen på Poppius som jag går. De flesta i klassen kände inte till honom tidigare, och med tanke på vilken otroligt skicklig och prisbelönt fotograf han är, inser man att fotografvärlden är bra liten. Paul Hansen är Paul Hansen. Vad ska man säga, i ärlighetens namn undrar jag om han är kapabel att ta en dålig bild. Jag har sett hans bildreportage otaliga gånger men att se hans arbete samlat och presenterat var en stark upplevelse. Hans förmåga att närma sig människor och att skildra både krig och den "lilla" människans vardag är unik. Utöver den starka berättelsen har han en fantastisk känsla för komposition och att hitta kreativa lösningar i porträttsituationer. Jag vill passa på att tipsa om hans mycket starka reportage från Gaza som publicerades i lördagens DN:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/en-helt-vanlig-dag-i-gaza/

Tags: nyheter

Kommentera gärna: