Frilanslivet

Vaknar på morgonen med en känsla av att tusentals myror håller på att bygga bo i mitt huvud. Huller om buller springer de runt och försöker hitta någon slags struktur i hjärnans mörka labyrint. Yrvaket sätter jag på kaffet och slår på datorn samtidigt som jag sneglar på dagens "Att göra lapp". Den är lång och ostrukturerad. Där står saker som: Skicka fakturor, montera bilder till Planket, skriv ut tittbilder till projektet, gör klart fotojobb x och fotojobb y, sök stipendium, betala cirkuskurs, läs kapitel ett och två i kurslitteraturen, träna, sök fler frilansjobb, måla klart köket, mejla den och den och glöm för allt i värden inte att köpa fågelfrön. I dag är en sån där dag då jag längtar efter ett nio till fem-jobb, fasta rutiner och normala arbetsdagar. Jag har någon slags hatkärlek till frilanslivet. Det är underbart att själv kunna styra rodret och fylla sina arbetsdagar med det som man vill, i princip. Dock finns det ingen gräns för hur mycket man kan fylla dagarna med när ingen sätter stopp. Tyvärr är det också ganska lite som genererar pengar, en lungn dag som anställd betalar sig ju ändå. En hektisk frilansdag är inte säkert avlönad. Nu kan jag stryka en sak till på listan: skriva blogginlägg. Ha en skön dag:)

Kommentera gärna: