Gullfoss 

Igår gick jag igenom mina hårddiskar och rensade upp bland gamla bilder. Det var inte helt lätt med tanke på alla tiotusentals bilder man hunnit ta genom åren. En del projekt vaknade till liv igen, sådana som legat i dvala och aldrig riktigt hittat sin form. Plötsligt kom jag på vilken riktning de skulle ta och förvånades över att jag inte sett det tidigare. Ofta är det så tycker jag, att vissa arbeten måste ligga och mogna. När man kör fast är det bättre att gå vidare med något annat projekt. Efter en tid har blicken oftast klarnat och man kan smalna av projektet i en bestämd riktning. Ibland måste man också inse att bilderna inte håller och att det är bättre att lägga ner. 

Ett fotografi som jag hittade igår föreställer vattenfallet Gullfoss som är beläget i floden Hvítá på Island. Bilden är plåtad med en gammal landkamera, modell SX-70. Den gamla kultkameran från 70-talet som man idag kan komma över relativt billigt på olika siter. Bilden ingår inte i något projekt, den är bara tagen i stunden i ett land som jag tycker om. Vissa platser fastnar mer än andra. Island är ett sådant ställe för mig. Jag älskar det karga och vindpinade landskapet. Att komma dit är en lisa för själen och en plats där tankarna kan vandra fritt utan att behöva konfronteras med storstadens brus och ibland oönskade intryck. I stället för att bilden ska ligga och mögla i en gammal hårddisk lägger jag ut den här på min blogg. En hyllning till vackra Island och till min darling SX-70!
 

Tags: dagens bild

Kommentera gärna: